Man knipt haren van vrouwen af in Utrechtse winkel

UTRECHT - De politie in Utrecht is op zoek naar een man die bij meerdere vrouwen stukjes haar heeft afgeknipt in de HEMA aan de Steenweg/Oudegracht. Dat meldde de politie woensdagmiddag in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.
Twee slachtoffers hebben aangifte gedaan, maar de politie vermoedt dat er meerdere bezoekers van de winkel ten prooi zijn gevallen aan de man.
De verdachte sloeg al op 16 augustus toe. Een 28-jarige vrouw liep in de winkel en hoorde plots een knipgeluid bij haar oor. "Ik draaide me om en ik zag een man en die had een schaar in zijn hand. Die trok hij weg en ik zag ook dat er een plukje haar op de grond lag. In een reflex pakte ik hem beet en ik zei: wat doe jij nou!?" De verdachte reageerde daarop agressief en ging er snel vandoor.

HAARPLUKKEN

Ook een gezin uit het Brabantse Someren kreeg rond hetzelfde tijdstip met de man te maken. De vader van een 13-jarig meisje merkte de man op en zag dat hij rondjes liep door de winkel. Ook lagen er haarplukken in de winkel.
Even later meldde het meisje aan haar vader dat er aan haar haren was getrokken. Toen ze omkeek, zagen ze dat de verdachte snel wegliep. Van het meisje bleek een stuk haar te zijn afgeknipt.

SIGNALEMENT

De politie is op zoek naar een man van ongeveer 40-45 jaar oud met een getinte huidskleur. Hij had twee papieren Bijenkorf-tasjes bij zich om de schaar uit het zicht te houden.
In de winkel zijn beelden gemaakt met een bewakingscamera. De politie brengt deze mogelijk via het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld naar buiten als de verdachte zich niet meldt bij de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.