Magreb'90 in financieel zwaar weer

UTRECHT - De Utrechtse voetbalclub Magreb'90 is in zwaar weer beland nu de gemeente Utrecht en de Belastingdienst geld willen zien. Dat meldt het AD. De krant schrijft dat de schulden van de club kunnen oplopen tot enkele tonnen.
Magreb'90 zou al lange tijd de huur van de velden niet betaald hebben. Bovendien kan de club volgens de krant een flinke naheffing verwachten van de Belastingdienst. Er zou een schatting zijn gemaakt over niet ingehouden loonbelasting van spelers over de afgelopen drie jaar. Voorzitter Tahar Boulaid van Magreb'90 heeft aan RTV Utrecht aangegeven op dit moment nog niet te willen reageren. Hij zegt dat de club woensdag met een reactie komt.
De Utrechtse sportwethouder Paulus Jansen bevestigt dat de betalingsachterstand van de club onlangs groter is geworden. De gemeente zegt "in gesprek te gaan om te kijken of een regeling kan worden getroffen."
Magreb'90 huurt twee voetbalvelden van de gemeente op bedrijventerrein Papendorp nabij Kanaleneiland. Het eerste elftal van de club speelt in de derde divisie. Volgens het AD wordt het voortbestaan van de club bedreigd door de financiële problemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.