Agent bevraagt ontsnapt hangbuikzwijn in politiecel

UTRECHT - Er zijn filmbeelden opgedoken van het ontsnapte hangbuikzwijn uit De Meern. Agenten vingen het dier zondagavond na een tip van een voorbijganger, die het varken over de Heycopperkade zag kuieren.
De politie noemde het zwijn Hendrik. Goed luisteren deed het het dier niet bepaald en pogingen om hem in een schuur te krijgen mislukten. Uiteindelijk wisten agenten Hendrik te vangen met een touw. Terwijl het zwijn wachtte in een schuur ging de politie op zoek naar de eigenaar, maar die werd niet gevonden.
Er zat dus niets anders op dan het hangbuikzwijn met een politiebus naar het bureau te brengen. Hendrik werd in een wachtcel gezet en had het daar goed naar zijn zin volgens de agenten. Via social media werd ondertussen alsnog de eigenaar achterhaald.
"Eind goed, al goed. We missen hem nu al", laat de politie weten op Facebook. Bij het bericht staat ook een filmpje van Hendrik in zijn cel. "Hendrik, wil je nog wat verklaren? Je bent niet tot antwoorden verplicht. Je hebt recht op consultatiebijstand", laat een agent hem weten. Hendrik geeft wel antwoord, maar wat hij precies zegt zullen we nooit weten.

"Hendrik, wil je nog wat verklaren?"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.