Rijbanen snelwegen dicht voor ziek jongetje

BREUKELEN - Voor een peuter die met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam moest, zijn donderdagmiddag rijbanen van de A2, A12 en A20 afgesloten geweest. De ambulance werd langs de files begeleid door politiemensen uit Stichtse Vecht.
Op Facebook schrijven de agenten dat bij zo'n spoedtransport veel komt kijken. Zo moeten alle meldkamers van ambulancediensten en politie worden gekoppeld. Ook moet Rijkswaterstaat op het juiste moment de rode kruisen boven de rijbanen aanzetten.
Ondanks de rode kruisen hebben de agenten regelmatig hard moeten remmen omdat iemand toch op de afgesloten rijbaan reed. Ook de ambulance moet dan flink afremmen, met alle gevolgen voor het patiëntje aan boord. "Daarom wil ik nogmaals de oproep doen om kruisen echt te respecteren", schrijven de agenten.
"Soms lijkt het alsof er niets aan de hand is, maar zoals in dit geval, kan het dus voor een spoedtransport zijn. Negeer je de kruisen, is dit buiten het feit dat het zeer hinderlijk is, ook levensgevaarlijk", aldus de politiemensen.
Desondanks is de driejarige patiënt snel en veilig in het ziekenhuis in Rotterdam aangekomen voor zijn operatie, schrijven de agenten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.