Geen nieuwe sterrenrestaurants in Utrecht

Kasteel Heemstede in Houten behoudt zijn ster
Kasteel Heemstede in Houten behoudt zijn ster © ANP
PROVINCIE UTRECHT - Vooraf had Leo Hollman, de directeur van Karel V, al gezegd dat hij op een ster [link]http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1549399/karel-v-hoopt-op-ster-maar-rekent-nergens-op.html|hoopte[/link], maar er niet op rekende. Karel V raakte zijn ster in 2013 kwijt, toen er een andere chef-kok kwam. Sindsdien kent de stad Utrecht geen sterrenrestaurants meer.
De restaurants Blok's in Amersfoort, De Hoefslag in Bosch en Duin, 't Amsterdammertje en Tante Koosje in Loenen aan de Vecht, La Provence in Driebergen-Rijsenburg, Kasteel Heemstede in Houten, De Burgemeester in Linschoten en De Nederlanden in Vreeland behielden hun ster.
Chef de cuisine Raoul Meuwese en Maître Marco Westra van de Hoefslag zijn trots: "Er wordt wel eens gezegd dat het moeilijker is om een ster te behouden dan er een te krijgen, niets was dus voor ons vanzelfsprekend" vertelt Meuwese. Het restaurant zegt recent te zijn overgegaan op een nieuw, toegankelijker menu, om voor een brede doelgroep interesaant te blijven.
Bekijk de Utrechtse sterrenrestaurants op de [link]https://rtvutrecht.carto.com/viz/9d494ba6-c051-11e6-b25a-0e98b61680bf/public_map|kaart[/link].

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.