Utrechtse leerlingen zeggen schooltrip Duitse kerstmarkt af

PROVINCIE UTRECHT - Een aantal leerlingen van het Christelijk Gymnasium in Utrecht die dinsdagochtend naar een kerstmarkt in Aken zouden afreizen, hebben besloten niet mee te gaan met hun klasgenoten. Dit naar aanleiding van de aanslag in Berlijn. Maandagavond raasde een bestuurder van een vrachtwagen over de kerstmarkt, waarbij zeker twaalf mensen om het leven kwamen.
"Ik heb de leerlingen vanochtend vroeg in de hal gehoord. De sfeer was gelaten, een aantal leerlingen is niet meegegaan, maar het grootste deel wel", zegt rector Rosanne Bekker van de school.
De school besloot de schooltrip, ondanks de aanslag, door te laten gaan. "Het is natuurlijk ook kort na de gebeurtenis, dus dan is het lastig om daar snel op te reageren." De school zegt het advies te volgen van de overheid. "Dat is niet negatief, dus we gunnen iedereen zijn uitje."

BERLIJN

Het Calscollege in Nieuwegein en IJsselstein bezoekt Berlijn in april. Het college laat weten dat de schooltrip doorgaat. "De aanslag in Berlijn brengt daar geen verandering in."
Het Openbaar Lyceum in Zeist is van plan om in februari naar Berlijn te gaan, maar heeft nog geen beslissing genomen. "We hebben er nog niet over nagedacht. Het is te vroeg om daar iets zinnigs over te zeggen", aldus de rector van de school.

BRUSSEL

Het Kalsbeek College laat weten geen reisjes in de planning te hebben staan. Een medewerker zegt wel een reis naar Parijs eerder dit jaar te hebben geannuleerd vlak na de aanslagen in Brussel. "We kijken wel naar de adviezen die door de overheid worden gegeven", aldus de school.
Het Ichthus College in Veenendaal organiseert in februari een activiteit in het Duitse Sauerland, maar heeft die trip tot nu toe nog niet afgezegd. "Ook wij kijken naar het advies van de overheid."

BUSREIZEN

Busmaatschappijen Oad en Gebo bieden reizigers de mogelijkheid de busreis kosteloos te annuleren. De bedrijven kregen dinsdagochtend een zeer beperkt aantal telefoontjes van reizigers. De busmaatschappijen, met opstapplaatsen in Amersfoort, Utrecht en Veenendaal, voeren de komende dagen gewoon hun eendaagse reizen naar Duitse kerstmarkten uit.
Busbedrijf Besseling in Amersfoort zegt desgevraagd dat zij dit seizoen geen tours meer aanbieden. Volgens het vervoersbedrijf zijn alle excursies naar kerstmarkten dit jaar al geweest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.