Storm en sneeuw verwacht; strooiwagens staan klaar

PROVINCIE UTRECHT - Rijkswaterstaat heeft weggebruikers aangeraden hun rijstijl aan te passen aan het te verwachten slechte weer. Vanaf donderdagavond kan het glad zijn op de weg en is het zicht mogelijk niet optimaal door sneeuwval. Bovendien staat er een stormachtige wind.
Zware windstoten kunnen hinder veroorzaken voor het verkeer in de avondspits. Het is de tweede achtereenvolgende stormachtige dag en daardoor lopen ook de waterstanden op. Om wateroverlast zo veel mogelijk te voorkomen zijn de gemalen al extra water aan het wegpompen. Het waterschap houdt de situatie en ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en onderneemt indien noodzakelijk acties.
De provincie Utrecht beslist vanavond rond 22.00 uur of de strooiwagens op pad gestuurd worden. De verwachting is dat het laat op de avond gaat sneeuwen, en als dat inderdaad gebeurt, wordt er de hele nacht gestrooid.

ZOUTLOODSEN

De Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) laat weten dat de zoutloodsen vol zitten met strooizout. Bij gladheid neemt de dienst eerst de hoofdroutes rond winkelgebieden, publiekstrekkende locaties en op hellende wegen onder handen. Bij aanhoudende gladheid kan de gemeente RMN opdracht geven meer gebieden te strooien, bijvoorbeeld bij bejaardentehuizen, scholen en sportaccomodaties.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.