Wereldfietser Rick Creemers plant terugreis naar Utrecht

De 23-jarige Utrechter Rick Creemers denkt in september weer terug te zijn in Utrecht. Hij is dan precies twee jaar onderweg geweest op een wereldreis van 55.000 kilometer. Per fiets en in zijn eentje.
Creemers vertrok in september 2015 vanaf het Domplein. Hij is nu in Chili. "De afgelopen weken ben ik door Zuid-Amerika aan het fietsen. Ik rijd door het Andesgebergte. Ontzettend zwaar, dus het gaat niet erg snel."
Creemers wil de oversteek maken naar Afrika en dan door dat continent heen naar Utrecht fietsen. "Vanaf hier waar ik nu ben, moet ik naar het zuiden. Als het goed is doe ik daar nog zeven en een halve maand over."
Met zijn tocht laat Creemers een levenslange wens in vervulling gaan. Hij bedacht al op zijn zesde dat hij ooit de wereld wilde rondfietsen en heeft sindsdien iedere maand een bedrag opzij gezet om het te kunnen realiseren.
Helemaal zonder tegenslag gaat zo'n reis natuurlijk niet: "Er zijn wel eens momenten dat ik bang ben," vertelt hij. "Zo stond ik op een bergtop van 4872 meter hoogte. Daar stond ik met mijn fietsje en toen kreeg ik voedselvergiftiging. Dan is er niemand in de buurt en denk je wel: wat nu?"

Op eigen kracht de hele wereld over

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.