OM: Nieuwegeiner viel ex aan met mes na Facebookbericht

NIEUWEGEIN - Justitie heeft donderdag zes jaar celstraf geëist tegen een 72-jarige man uit Nieuwegein voor poging tot moord op zijn even oude ex-vriendin, kort nadat ze hem had verlaten. De man was verbolgen over een bericht dat de vrouw hem via Facebook had gestuurd en ging met een mes in de hand verhaal halen.
De man kon de woning van zijn ex-vriendin in Arnhem zo binnengaan; hij had nog een sleutel. In haar slaapkamer ging hij zijn ex-partner te lijf. Ze verweerde zich kranig en wist de schade te beperken tot lichte snijwonden.

TIJGER

Voor de officier van justitie doet dat niets af aan de ernst. De man heeft verklaard dat hij zijn slachtoffer alleen bang wilde maken, maar dat vindt de officier niet aannemelijk. "De verdachte zegt zelf dat mevrouw vocht als een tijger en ook het slachtoffer spreekt over een ware doodsstrijd", zei hij donderdag.
Naast de celstraf eist het Openbaar Ministerie een contactverbod van vijf jaar en een gebiedsverbod. De verdachte zou een eerder tijdelijk contactverbod twee keer hebben geschonden. Volgens deskundigen is hij verminderd toerekeningsvatbaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.