Rechtszaak over dodelijk ongeluk op rotonde in Zeist

ZEIST - Een 53-jarige vrachtwagenchauffeur staat vandaag voor de rechter vanwege een dodelijk ongeluk in Zeist. Afgelopen zomer kwam op de kruising van de Schaerweijdelaan met de Oude Arnhemseweg een fietser onder zijn wielen.
De kruising is ingericht als rotonde waar zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers op de weg rijden. Veertig meter voor de rotonde staat een verkeersbord dat alle weggebruikers waarschuwt dat ze achter elkaar moeten gaan rijden. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de chauffeur van de vrachtauto vlak voor de rotonde nog drie fietsers ingehaald, waarna het 74-jarige slachtoffer bij een wegversmalling haar evenwicht verloor en onder de vrachtwagen viel.
Omwonenden waarschuwen al langer voor gevaarlijke situaties bij de rotonde. Vlak voor de drukke kruising wordt de weg anderhalve meter smaller. Hoewel die inrichting bedoeld is om auto's af te remmen, zijn het met name de fietsers die in het nauw lijken te komen.
De rotonde is een paar jaar geleden aangelegd om de verkeerssituatie te verbeteren. Het kruispunt stond te boek als een van de gevaarlijkste kruisingen van Nederland. Volgens omwonenden en gebruikers van de rotonde die RTV Utrecht heeft gesproken moet er snel iets veranderen om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen.

7.40u Radio M Utrecht bij de rotonde in Zeist
8.40u Radio M Utrecht bij de rotonde in Zeist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.