Pandakoorts stijgt in Rhenen

RHENEN - Rhenen loopt steeds meer warm voor de komst van de twee reuzenpanda's. Ouwehands Dierenpark heeft nog geen idee wanneer Wu Wen en Xin Ya komen, maar dat lijkt ondernemers niets uit te maken.
Zo is bakkerij Van Woerekom druk in de weer met speciale pandataarten, pandachocolade en pandagebakjes.Toen de bakker twee jaar geleden hoorde dat Ouwehands Dierenpark twee reuzenpanda's krijgt, wist hij gelijk dat hij er iets mee wilde doen.
"Je hoorde heel veel kritiek van mensen, want waar laat iedereen z'n auto als ze naar Ouwehands gaan? Maar wij dachten juist: dit moeten we heel positief gaan oppakken", aldus bakker Robert van Woerkom.

PANDATAART EN PANDACHOCOLADE

De lekkernijen zijn maandag overhandigd aan directeur Robin de Lange van Ouwehands Dierenpark. Hij was erg verrast met het bezoek van de bakker: "Ik word blij van panda's, dat zal duidelijk zijn. Een panda is een fantastisch dier met vijf zwarte vlekjes die z'n gezichtje vormen. Die heeft de bakker geweldig vormgegeven. Hij smaakt ook heerlijk!"
Ouwehands Dierenpark is helemaal klaar voor de komst van de panda's. Het pandaverblijf, dat zeven miljoen euro heeft gekost, is af en goedgekeurd door een Chinese delegatie. Ouwehands rekent erop dat de panda's Wu Wen en Xin Ya dit voorjaar nog komen. Maar de kans dat ze vóór Pasen te bewonderen zijn in Rhenen is klein.

Toenemende pandakoorts in Rhenen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.