Heroïne verstopt in bakmachines: Amersfoorter aangehouden

AMERSFOORT - De politie heeft dinsdag zes mannen aangehouden voor betrokkenheid bij een internationaal transport van ruim 1100 kilo heroïne. Een van de verdachten is een 34-jarige Amersfoorter.
De Douane van Antwerpen vond de heroïne maandag in een container in de haven. De harddrugs waren verscheept vanuit Iran en zaten verstopt in twee bakmachines. De container met de bakmachines werd dinsdag naar een locatie in Heijen (Noord-Limburg) gebracht.

ARRESTATIES

De politie hield daar twee Amsterdammers aan. Zij waren op dat moment bezig de bakmachines te openen. Een derde persoon, een 57-jarige inwoner uit Sittard, had het pand kort tevoren verlaten maar kon op de snelweg worden aangehouden.
In Rotterdam hield de politie bij het bedrijf dat de container naar Heijen bracht in totaal drie mannen aan. Naast de 28-jarige chauffeur, betrof het de Amersfoorter en een 34-jarige Rotterdammer.

RECORD

De heroïnevangst is een record voor België. In Nederland is al eens eerder door de Landelijke Recherche een partij van 1200 kilo in beslag genomen.
De groothandelswaarde van de heroïne bedraagt ongeveer 17 miljoen euro. De totale straatprijs voor pure heroïne komt op ongeveer 34 miljoen euro. In de praktijk wordt pure heroïne echter zelden verkocht maar minstens één keer versneden. Dat brengt de uiteindelijke straatprijs van deze partij op rond de 68 miljoen euro.
De politie stelt onder het gezag van het Landelijke Parket een onder nader onderzoek in. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Interview met politiewoordvoerder Ed Kraszewski

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.