Raadslid Verbeek verbijsterd over aangiftes: "Ik ben geen dievegge"

NIEUWEGEIN - De ruzie in de Nieuwegeinse partij Ieders Belang heeft een nieuw dieptepunt bereikt. De vier raadsleden en twee commissieleden die onlangs uit de partij zijn gezet, doen maandagmiddag aangifte tegen Jacqueline Verbeek.
Ze beschuldigen Verbeek van fiscale fraude, het aanzetten tot valsheid in geschrifte, voornemens tot oplichting van de gemeente Nieuwegein en gerommel met de partijkas.
Verbeek is verbijsterd en ontkent alle aantijgingen. "Ik ben geen dievegge. Niet ik maar partijvoorzitter Dorella van Putten heeft opdracht gegeven om de bankrekening van de fractie te blokkeren. Dat kan ik niet eens. Het geld is er gewoon en is niet eraf gehaald."
Verbeek geeft aan niet alleen te staan: "Ik krijg gelukkig heel veel steun. Ook uit onverwachte hoek. Mensen die mij niet eens kennen geven aan dat ik er niet mee moet stoppen. Dat geeft energie."

OVERZICHT AANGIFTES

1. Tegen Jacqueline Verbeek: Wegens het plegen van valsheid in geschrifte en het voornemen tot oplichting van de gemeente Nieuwegein. Ze zou een persoonlijke vordering van 420,50 euro van de gemeente Nieuwegein met een nepfactuur hebben proberen te verrekenen.
2. Tegen Jacqueline Verbeek: Vervreemding van de partijrekening van ieders Belang bij de ING Bank (met saldo 16.000 euro).
3. Tegen Verbeek en Van Putten: Het uitvoeren van verschillende financiële transacties tussen de partijrekening en de privérekening van Jacqueline Verbeek met als doel het verschaffen van meerdere fiscale aftrekposten. Met een waarde van 2100 euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.