Directeur Ouwehands ligt wakker van pandaparkeerplaats

RHENEN - Nu de datum voor de komst van de panda's vastgesteld, begint de tijd voor de nieuwe pandaparkeerplaats te dringen. Directeur Robin de Lange van het dierenpark heeft er slapeloze nachten van. "Als dit eenmaal opgelost is, hoop ik dat ik beter kan slapen."
De Reuzenpanda's landen 12 april op Nederlandse bodem. Diezelfde avond verwacht de dierentuin Wu Wen en Xing Ya al in Rhenen te brengen. Met een feestelijke optocht worden de gevlekte beren verwelkomd in de stad.
De panda's gaan vervolgens in quarantaine, maar na een paar weken verwacht Ouwehands een grote bezoekersstroom en dus grote drukte in Rhenen. Een parkeerplaats bij Wageningen moet dat oplossen. Met pendelbussen worden bezoekers dan over de Grebbeberg naar Ouwehands gebracht.

PLAN B

De gemeente heeft een beslissing om die parkeerplaats echter weer
. Omwonenden zijn tegen de plannen. Een parkeerplaats is de enige hoop van Ouwehands. "Het gebied is van een projectontwikkelaar en dit is snel aan te leggen."
Er ligt geen ander plan voor Ouwehands. Als de parkeerplaats dus niet doorgaat, wordt het improviseren, zo laat de directeur weten. Zeker is in ieder geval dat de parkeerplaats er niet komt voordat de panda's in het park te zien zijn. Als Wageningen akkoord gaat, duurt het nog zeker twee maanden voordat de 1400 auto's daar kunnen parkeren.

TIJDELIJK

De pandaparkeerplaats in Wageningen is een tijdelijke oplossing. In de tien jaar dat Ouwehands hun bezoekers daar laat parkeren, gaat het dierenpark op zoek naar een structurele oplossing. Volgens de Lange blijft dat de wens. "Die pendelbussen zijn toch ook maar gedoe."
Een structurele oplossing voor de grotere bezoekersstroom vinden is volgens De Lange lastig. "De omgeving is prachtig, maar er zijn niet zomaar gebieden beschikbaar. Wageningen is de meest voor de hand liggende optie. We hopen echt dat het door kan gaan."
Eerder werd een parkeergarage naast het dierenpark al van de hand gedaan vanwege de kosten.

Directeur Robin de Lange vindt de parkeerplaats bij Wageningen de beste optie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.