Kinderen planten bomen op Nationale Boomfeestdag

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Vandaag wordt voor de zestigste keer de Nationale Boomfeestdag gevierd. In heel Nederland gaan 110.000 basisschoolleerlingen, 220.000 bomen en struiken planten.
Ook in de provincie Utrecht maken weer heel wat kinderen hun omgeving wat groener, wat goed is voor de natuur en daarmee ook voor hun gezondheid.
Een van de scholen die dit jubileumjaar van de partij zijn, is De School met de Bijbel in Eemdijk. De leerlingen daar hebben er zin vandaag, zegt hun directeur Jenneke Nijkamp. "Het is hun eigen dorp, ze wonen hier allemaal. Dus het mooie is dat ze de boom echt zien opgroeien."
In Eemdijk speelt al bijna anderhalf jaar het probleem van dijkverzwaring. Er komt nieuwe beplanting, dus dat kon mooi gecombineerd worden met de boomfesstdag.

ZESTIG JAAR

De Boomfeestdag ontstond ooit tijdens een congres van de Verenigde Naties. De toenmalige secretaris-generaal van de VN riep op tot een internationaal feest waarbij kinderen bomen planten. "In Nederland heeft Staatsbosbeheer dat opgepakt en de Boomfeestdag geïntroduceeerd", vertelt directeur Peter Derksen van de Stichting Nationale Boomfeestdag.
De landelijke jubileumviering is later woensdag in Maastricht.

Kinderen planten bomen, een lange traditie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.