Beschuit met muisjes staat klaar voor drachtige olifant Indra

Verzorger Dominique ontwaakt na zijn slaapdienst.
Verzorger Dominique ontwaakt na zijn slaapdienst. © RTV Utrecht / Robert-Jan Booij
AMERSFOORT - De olifantenverzorgers van Dierenpark Amersfoort zijn in opperste staat van paraatheid. Olifant Indra is 22 maanden zwanger en kan elk moment bevallen.
Om geen moment te missen, is er dag en nacht iemand bij haar. Eerst was het nog moeilijk vast te stellen of Indra echt zwanger was, maar het is nu beter zichtbaar.

DIKKE BUIK

"Het zit hem met name in de omvang. We kennen Indra met een slankere buik. De olifant draagt het jong zeker in de laatste periode aan de onderkant. Je moet niet letten op de zijkant en de flanken, maar op de onderkant", aldus verzorger Dominique Elsenaar.
De slaapdienst van de verzorgers is een week geleden begonnen. Zo'n dienst duurt 24 uur en er wordt geslapen in een hangmat bij het verblijf. "Zo'n hele geboorte van A tot Z meemaken, dat is gewoon heel bijzonder", aldus Elsenaar.
De laatste bevalling van Indra was vijf jaar geleden. Meestal wordt een olifantenkalfje 's nachts geboren. Wie niks wil missen, kan alles volgen via de webcam. Wegens enorme belangstelling raakte de server woensdagochtend overbelast.
Ook kunnen mensen zich aanmelden voor een sms-alert over Indra's bevalling.

Indra kan ieder moment bevallen
Verzorger Dominique waakt bij Indra

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.