"250 Utrechtse studenten onnodig op straat"

UTRECHT - Het CDA in Utrecht wil dat 250 studenten weer terug kunnen naar hun woningen aan de Taagdreef en Ebrodreef in de wijk Overvecht. Hun huurovereenkomst zou onnodig zijn opgezegd. Veel van de studenten hebben nog geen nieuwe woning.
Studentenhuisvester SSH beëindigde het contract per 23 januari omdat eigenaar Mitros de panden ging renoveren. Dit betekende volgens het CDA dat in korte tijd veel studenten een andere woning gingen zoeken waardoor 'veel onrust' ontstond.
Tot verbazing van de CDA-fractie wonen in een deel van de woningen in Overvecht nu toch weer studenten. Navraag leert volgens de partij dat de panden worden beheerd door VPS. VPS zou bezig zijn om andere studenten in de woningen te huisvesten.

VREEMD

"Dit betekent dat de renovatie kennelijk toch (nog) niet zal plaatsvinden en veel oud-bewoners onnodig hun kamers hebben moeten verlaten. Dit vinden we een vreemde gang van zaken", laat het CDA weten.
"Door de onterechte huuropzegging, zijn studenten met een acuut probleem opgezadeld, terwijl dat volkomen onnodig was. Het CDA wil dat door corporaties zorgvuldiger met huuropzeggingen wordt omgegaan", stelt raadslid Bert-Jan Brussaard.

WETHOUDER IN GESPREK

De CDA'er stelde donderdag mondelinge vragen over de kwestie. Wethouder Paulus Jansen gaf aan bereid te zijn om in gesprek te gaan met Mitros om de vertrokken studenten te benaderen voor een tijdelijke huurovereenkomst in hun oude woningen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.