Nationale Pannenkoekendag: "Kinderen hebben het er de hele week al over"

UTRECHT/DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Utrechtse scholen doen vrijdag mee aan Nationale Pannenkoekendag. Leerlingen bakken pannenkoeken voor senioren en eten ze samen op. Doel van de jaarlijkse actie is om kinderen en ouderen met elkaar in contact te brengen.
Zo trakteren kinderen van de Daltonschool in Utrecht de ouderen van zorgcentrum Transwijk op pannenkoeken. Ze gaan bij de bewoners op bezoek. "De kinderen hebben het er de hele week al over dat ze met opa's en oma's gaan kletsen en vooral die pannenkoeken gaan eten", zegt een van de juffen van de school.
Sommige basisscholen doen het andersom en nodigen ouderen juist uit op school, zoals De Valkenheuvel in Driebergen. Daar wordt de gymzaal omgebouwd tot restaurant, zegt een juf. "Daar komen allemaal tafels en stoelen in. We hebben het versierd en de kinderen hebben placemats gemaakt. Alle mensen zijn uitgenodigd om op onze kosten pannekoeken te komen eten."
In Driebergen bakken leerlingen van basisschool De Valkenheuvel pannenkoeken voor hun opa's en oma's. Aan vluchtelingenkinderen is ook gedacht. Die worden gekoppeld aan ouderen uit de buurt. "Zij lenen zich als het ware uit als invalgrootouders. Zo kunnen we er voor iedereen een feest van maken!"

"Zo kunnen we er voor iedereen een feest van maken!"
Nationale Pannenkoekendag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.