Recordaantal mensen ruimt afval op

Zwerfvuil opruimen in Eemnes
Zwerfvuil opruimen in Eemnes © Caspar Huurdeman
PROVINCIE UTRECHT - Een recordaantal van 113.000 Nederlanders heeft zaterdag meegedaan aan de vijftiende editie van de Landelijke Opschoondag om zwerfafval op te ruimen. Verspreid over bijna 2500 buurtacties zijn jong en oud in de weer geweest om straten, pleinen en buurten te ontdoen van zwerfvuil.
Ook in de provincie Utrecht deden veel mensen mee aan de actie. Zo waren er rond Utrecht 118 acties, 106 rond Amersfoort en in Veenendaal 83 verschillende acties. Inwoners van de gemeente Stichtse Vecht, werden opgeroepen om mee te doen en een foto te delen met het gevonden zwerfvuil, een zogenoemde zwerfie.
In Eemnes stonden vanochtend 80 mannen vrouwen en kinderen klaar, om het zwerfvuil in de Eemlandse gemeente, op te ruimen. Onder h et motto jong geleerd oud gedaan deden ook veel kinderen mee. Opvallend was dat er nog veel achtergebleven vuurwerkresten, in de bosjes lag.
Eerder deze week hielden al veel scholen schoonmaakacties. Bij de vorige editie staken circa 100.000 mensen de handen uit de mouwen op de Landelijke Opschoondag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.