Eerste stapjes pasgeboren olifantje

De olifanten liepen beschermend om het jonge dier heen.
De olifanten liepen beschermend om het jonge dier heen. © RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
AMERSFOORT - Het pasgeboren olifantje in DierenPark Amersfoort is zondagmiddag al voor het eerst buiten geweest. Dat gebeurde onder toeziend oog van de vele bezoekers, die zich rondom het olifantenverblijf verzameld hadden.
De kersverse dochter van moeder Indra werd zaterdagavond rond 22.45 uur geboren. Volgens het dierenpark was het een vlotte bevalling en maakten zowel moeder als kind het gelijk al goed.

BESCHERMEND

Het olifantje bleef zondagochtend nog binnen. Ze liep al vroeg veilig mee tussen de voorpoten van haar moeder. Ook buiten bleken de dieren zich te ontfermen over de nieuweling. "De olifanten liepen beschermend om het jonge dier heen", vertelde verslaggever Dennis van Ommeren vanuit Amersfoort.
Bezoekers kunnen zondag de hele dag onder leiding van een gids het olifantenverblijf in groepjes betreden om de nieuwkomer te bewonderen.

NAMENWEDSTRIJD

Het is nog onbekend hoe het olifantje gaat heten. Het park heeft daarvoor een wedstrijd uitgeroepen. "De dierverzorgers zoeken een naam voor de kleine dame, help jij hen mee? De voorkeur gaat uit naar een korte en bondige naam", staat op de website van de dierentuin.
De mogelijke namen kunnen gemeld worden via de Facebook-pagina van het park.

De eerste stapjes van het olifantje

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.