Kunstwerk 'gele dildo' van schoolplein verwijderd

VINKEVEEN - Het Veenlanden College in Vinkeveen heeft een bekend kunstwerk, dat door leerlingen ook wel de 'gele dildo' of 'stapel xtc-pillen' werd genoemd, van het schoolplein gehaald. Het terrein gaat op de schop.
Vrijdag is het object verwijderd. "Toch een beetje met een traan... daar gaat het kunstwerk. Na jaren trouwe dienst en al die jaren symbool voor locatie Vinkeveen, maakt hij plaats voor een nieuwe visie op het schoolplein", laat de school weten op Facebook. "Goodbye my dildo, goodbye my friend", schrijft iemand onder het bericht.

KUNSTWERK

Het kunstwerk heet eigenlijk 'Monument voor de jeugd' en is in 2005 gemaakt door Olaf Mooij. Het bestaat uit een zitgedeelte, een centrale zuil met bovenin luidsprekers en zes afzonderlijke zitpillen in een cirkel eromheen. De buitenste laag is van geel polyester. Leerlingen van de school waren destijds betrokken bij de selectie van het kunstwerk.

SPORTVELD

Het nieuwe schoolplein van het Veenlanden College wordt een sportveld. Het is
. "De voorbereidingen zijn al een hele tijd in volle gang voor de nieuwe inrichting van het schoolplein in Vinkeveen waar bewegen en actief zijn tijdens de pauzes centraal staan. Samen met Beweegwijs wordt er nu gezocht naar een zo optimaal mogelijk gebruik van het schoolplein", aldus het Veenlanden College

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.