Leusden wil wandelgemeente van het jaar worden

LEUSDEN - Leusden is in de race als de mooiste wandelgemeente van Nederland. Het wandelblad Te Voet heeft het dorp samen met Alkmaar en Apeldoorn genomineerd. Leusden staat momenteel op kop in de peiling op internet.
CDA-raadslid en fanatiek wandelaar Gerrit Kroeze is al twee jaar bezig om Leusden aan te melden voor de wedstrijd. Samen met de VVV heeft hij ervoor gezorgd dat alle wandelroutes in orde zijn. Kroeze is er zeker van dat Leusden gaat winnen. "Alkmaar en Apeldoorn zijn ook heel mooi, maar Leusden heeft gewoon veel meer afwisseling in het landschap".
De jury kijkt niet alleen naar wandelroutes maar ook naar faciliteiten in de omgeving zoals de aanwezigheid van horeca. In de recentste uitgave van het blad is de jury enthousiast over de veelzijdigheid van het landschap. Het dorp heeft 275 kilometer aan wandelpaden. Bovendien kan er makkelijk worden geparkeerd.
De VVV in het dorp wijst bovendien op de cultuurhistorische waarde van de gebied, zoals de Grebbelinie. "Je kunt hier door loopgraven lopen en langs kazematten, dat trekt veel wandelaars", vertelt Rikie Blom van het toerismebureau.
Op de website wandelkrant.nl kan gestemd worden en Leusden staat momenteel aan koop met 60% van de stemmen. In 2011 kreeg zijn geboortedorp Tubbergen de titel. Gerrit Kroeze maakt er daarom een sport van om nu zijn huidige woonplaats Leusden te laten winnen. " Als ik ergens aan meedoe dan wil ik winnen en bovendien hebben we ook echt iets te bieden."
Stemmen kan nog tot 14 april.

CDA-raadslid Gerrit Kroeze
Leusden gaat op kop in de race

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.