Bloemenmeisjes delen tulpen uit op Utrecht Centraal

UTRECHT - Station Utrecht Centraal staat vandaag de hele dag in het teken van De Keukenhof. Het bloemenpark exposeert er met een fotowand van twintigduizend bloemen en bloemenmeisjes delen tulpen uit.
Uitgedost met een twintig kilo zware bloemenrok, een strak korset en kleurige haarbloemen staan de meisjes twaalf uur lang in de stationshal. Ze trekken veel bekijks en gaan met voorbijgangers op de foto.
De Keukenhof hoopt met de actie meer mensen met het openbaar vervoer naar het bloemenpark in Lisse te laten komen. Samen met de NS en Arriva wil de organisatie zorgen voor een optimale dienstregeling, zodat lange wachtrijen aan de kassa verminderd worden. Ieder jaar bezoeken een miljoen mensen uit de hele wereld De Keukenhof.
Het bloemenpark staat dit jaar in het teken van Dutch Design. De Utrechtse Gerrit Rietveld en de in Amersfoort geboren Piet Mondriaan zijn de inspiratiebron voor het thema tijdens dit Keukenhof-seizoen. Het hoogtepunt is het bloembollenmozaïek, geïnspireerd op de kunstenaars.

Beelden van de bloemenmeisjes op Utrecht Centraal
Keukenhof: "Wij hopen op een heel mooi seizoen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.