Tweede aanhouding voor overval op villa in De Bilt

DE BILT - De recherche heeft een tweede verdachte aangehouden voor de gewelddadige overval op een echtpaar in De Bilt. De politie maakte dat vanmiddag bekend in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht.
De slachtoffers werden 15 september vorig jaar door drie mannen opgesloten in hun huis aan De Holle Bilt. Ze beroofden de bewoners van kostbare sieraden en vertrokken in de BMW van het echtpaar. De auto werd later brandend aangetroffen op de Voordorpsedijk in Groenekan. De mannelijke bewoner raakte gewond bij de overval.

ONDERZOEK

Door tactisch onderzoek kwam de recherche een eerste verdachte op het spoor. Deze 22-jarige Zeistenaar werd woensdag 8 februari aangehouden. Hij zit nog steeds vast. Het onderzoek leidde vervolgens naar de 21-jarige verdachte. Hij werd woensdagochtend aangehouden in een woning in Zeist.

TIPGELD

Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld hebben veel aandacht aan deze zaak besteed. De Hoofdofficier van Justitie van het arrondissementsparket Midden-Nederland loofde eind januari een beloning uit van 7500 euro voor de gouden tip. Hoewel er naar aanleiding van de uitzendingen informatie binnenkwam, zat de gouden tip er niet bij.
De recherche zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.