Afrit A1 weer open na dodelijk ongeluk in Amersfoort

AMERSFOORT - In Amersfoort is vanmorgen een dode gevallen bij een aanrijding met twee bestelbusjes. Het gaat volgens de politie om een 24-jarige man uit Kootwijkerbroek.
Het ongeluk gebeurde rond half zeven op de kruising van de A1 naar de Bergpas bij de nieuwbouwwijk Vathorst. Het overleden slachtoffer zat achter het stuur en zou door de klap onder een van de voertuigen terecht zijn gekomen.
De bijrijder van de verongelukte automobilist raakte gewond. De bestuurder van de andere bus heeft eveneens letsel. De rode bus kwam vanaf de A1, de witte bestelbus vanuit Amersfoort.

POLITIE

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De brandweer was ook de hele ochtend ter plaatse.
Bij de bestelauto's werden schermen neergezet. Die zijn inmiddels weg. Het slachtoffer is geborgen en meegenomen door een auto van de uitvaartdienst.

FILE

De afrit Amersfoort-Noord is urenlang afgesloten geweest. Dit leidde tot een file op de A1. Rond 09.45 uur ging de afrit weer open. Het verkeer vanuit Vathorst was eerder al op gang gekomen doordat het verkeer voor over het A1-viaduct mocht.

BOETE

Automobilisten die vanwege de wegafsluiting gekke manoeuvres hebben uitgehaald kunnen bezoek van de politie verwachten. Hun kentekens zijn genoteerd.

De VID over de gevolgen voor het verkeer
Politiewoordvoerder en verslaggever Rik Dogger
Ravage op de Bergpas in Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.