Leusden hoopt op oplossing busproblemen

LEUSDEN - Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof gaat vandaag praten met de gemeenteraad van Leusden over de ov-problemen in het dorp .
Inwoners van Leusden zijn helemaal niet blij met de nieuwe busdienstregeling van Syntus. Zo is een van de lijnen naar Amersfoort geschrapt en rijden de spitsbussen zeer onregelmatig.
Volgens de lokale D66-fractie zijn niet alleen ouderen en scholieren daarvan de dupe. "Leusden is een forensgemeente en is aangewezen op het station in Amersfoort. Veel inwoners werken in de grote steden. Zij zijn gebaat bij de verbinding zoals die was", zegt fractievoorzitter Roel Madiol.
"Ook ouderen en minderbedeelden zijn aan de kant geschoven. De gemiddelde Leusdenaar moet een kilometer lopen voor de bus", zei Ruud Stuivenberg van de SP eerder tegen RTV Utrecht.
Madiol van D66 heeft hoge verwachtingen van de komst van de gedeputeerde. Hij denkt dat Verbeek-Nijhof niet zomaar naar Leusden afreist en vermoedt dus dat ze positief nieuws komt brengen. Hij hoopt op twee dingen. "Punt 1: een vlekkeloze dienstregeling. Punt 2: een andere oplossing door een van de spitsbussen wel door de wijk te laten rijden."

"De gemiddelde Leusdenaar moet een kilometer lopen voor de bus"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.