Geen snelle oplossing voor busproblemen Leusden

LEUSDEN - Een oplossing voor de ov-problemen met busvervoerder Syntus in Leusden blijft voorlopig uit. Uit het overleg tussen de gemeenteraad van Leusden en vertegenwoordigers van de provincie vandaag volgen geen noodmaatregelen of toezeggingen. Reizigers en raadsleden toonden zich kritisch over de dienstregeling die al maanden onder vuur ligt.
De gemeenteraad had om een onderhoud met de provinciepolitiek gevraagd, omdat sinds Syntus het busvervoer in december overnam vooral in het zuidelijk deel van Leusden-centrum wordt geklaagd over de slechte bereikbaarheid. Daar rijdt tegenwoordig alleen nog een buurtbus, die niet naar Amersfoort gaat.

NIEUWE DIENSTREGELING

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof erkent de problemen en vroeg geduld om een nieuw vervoerplan te bespreken. In september bespreekt de provincie de nieuwe dienstregeling. Ook Syntus wil de opmerkingen en klachten verwerken in het schema dat volgend jaar moet ingaan. Een woordvoerder wees op een zeer korte inwerkperiode in december en materieelproblemen, die inmiddels zouden zijn opgelost.
De Leusdense belangengroep SMBL wil dat er eerder aanvullend vervoer wordt geregeld. "We wachten al acht maanden op verbetering", zei een woordvoerder donderdagmiddag. Volgens de SMBL wordt het ov-probleem alleen technisch bekeken en staat het belang van de reiziger niet voorop.

MEER REIZIGERS

Syntus reageerde ontkennend op het verwijt dat het louter op meer geld uit is. Volgens het bedrijf delen Syntus en de inwoners van Leusden hetzelfde doel. "Wij willen geen winst maken door het prijskaartje te verhogen, maar door meer reizigers te vervoeren."
Gedeputeerde Verbeek wil weten waarom inwoners van Leusden niet tevreden zijn over de buurtbus, terwijl die in andere delen van de provincie wel lijkt te worden gewaardeerd. Ze kondigde daarover een onderzoek aan.

OPLOSSINGEN

D66-raadslid Roel Madiol uitte na afloop zijn teleurstelling over de gang van zaken, maar vindt het positief dat er is gesproken over oplossingen. Hij heeft er begrip voor dat die tijd vergen en vertrouwt erop dat het ov in Leusden uiteindelijk verbetert.
Ook CDA-raadslid Gerrit Kroeze is tevreden over het constructieve overleg en verwacht dat er meer aandacht voor reizigers komt.

Geen snelle oplossing voor busproblemen Leusden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.