Herinrichting Voorstraat Vianen stap dichterbij

VIANEN - Vianen heeft een belangrijke stap voorwaarts gezet met het oog op de herinrichting van de Voorstraat. Na een pittige discussie ging de gemeenteraad dinsdagavond unaniem akkoord met de plannen voor de winkelstraat.
De Voorstraat moet gezelliger worden en mensen moeten er niet alleen komen om snel boodschappen te doen. Daarom is er in de plannen meer ruimte voor terrasjes en is de auto straks te gast.
Onder meer het al dan niet openhouden van het noordplein voor autoverkeer, was nog een heikel punt. Volgens wethouder Frank Meurs zijn de partijen daar uitgekomen. "Uiteindelijk is vastgelegd dat de weg flexibel gebruikt moet kunnen worden. Zo wordt de straat tijdens festiviteiten afgesloten, of bijvoorbeeld tijdens bepaalde perioden in de zomer."
In juni beslist de gemeenteraad van Vianen over het definitieve ontwerp voor de Voorstraat. Zowel de wethouder als de voorzitter van ondernemersvereniging zien dit met vertrouwen tegemoet. Volgens hen is er voldoende draagvlak voor de plannen onder bewoners, winkeliers en politici.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.