Panda-update: Zorgen om pandadrukte nog niet weg bij winkeliers

RHENEN - Winkeliers in Rhenen zijn nog steeds bang voor het vollopen van de stad. Door de komst van de reuzenpanda's volgende week woensdag, vrezen ze nog steeds voor files.
"Het is nog niet honderd procent geregeld, dus dat is nog wel een zorg" zegt Cornelis Mostert, voorzitter van de ondernemersvereniging STERC. Want een pandaparkeerplaats in Wageningen zou de problemen moeten wegnemen, maar die is er nog niet.
"Er zijn een aantal ondernemers die zeggen: het komt helemaal vol te staan. Het loopt te vol en er komt geen doorstroming meer. Maar er wordt wel aan alle kanten aandacht voor gegeven, dus ik ben optimistisch", aldus de voorzitter.

VERSIEREN

Maar ook veel ondernemers zien de komst van de reuzenpanda's als een kans. Want vrijwel in elke winkel liggen tientallen knuffels van pandaberen. Ouwehands Dierenpark verdeelde de knuffels over de ondernemers. "Het wordt echt pandastad nummer 1, iedereen is er klaar voor" zegt Mostert trots.
En daarnaast heeft Rhenen pandabrood, panda-ijs en pandagebakjes. En hangen er 300 vlaggen door het centrum van Rhenen met het gezicht van een panda daarop.

KLANTEN

Maar of die komst van de panda's ook extra klandizie oplevert, daar zijn winkeliers niet zeker over. Mostert: "Ik denk dat er mensen zijn die doorrijden naar huis na een bezoekje. Maar er zijn ook mensen die hier op vakantie zijn. Die dan denken, toch wel de moeite waard om even die pandastad in te lopen."
Ondernemers doen er alles aan om meer klanten te trekken. Naast extra producten komt er ook een pandaspaaractie. En de winkelier met de mooiste etalage wint ook een prijs.

Zorgen om pandadrukte
Zorgen om pandadrukte

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.