Prinses Beatrix bij jubileumsymposium Parkinson Vereniging

© AS Media
NIEUWEGEIN - Prinses Beatrix bezoekt zaterdagochtend een congres van de Parkinson Vereniging. De vereniging bestaat 40 jaar en viert dat op Wereld Parkinson Dag in Nieuwegein.
Volgens voorzitter Eric Roos is er in de jaren dat de vereniging bestaat veel veranderd in de kennis over de ziekte en de behandeling ervan. "Dat heeft de levenskwaliteit van veel Parkinsonpatiënten drastisch verbeterd", aldus Roos. Tegelijk is er volgens Roos nog altijd geen zicht op genezing van de ziekte.
Tijdens het congres in Nieuwegein zal onder meer gesproken worden over welke soorten therapiën er nu zijn en hoe de toekomst van de Parkinsonzorg eruit ziet.

BEATRIX

Prinses Beatrix spreekt op de bijeenkomst met artsen en onderzoekers, maar ook met patiënten en mantelzorgers. De echtgenoot van Beatrix, prins Claus, leed ook aan de ziekte van Parkinson.
De ziekte van Parkinson is een hersenaandoening waarbij zenuwcellen langzaam afsterven. Patiënten kunnen daardoor klachten krijgen zoals traagheid, beven en cognitieve problemen.

Voorzitter Eric Roos over het congres

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.