Drietal hardhandige arrestatie overweegt aanklacht

UTRECHT - De mannen die woensdagavond werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een mogelijke liquidatiepoging op de Vleutenseweg, overwegen een aanklacht in te dienen tegen de politie. Dat zegt de advocaat van het drietal.
"We beraden ons op wat we gaan doen. We overwegen een klacht in te dienen en een schadevergoeding te eisen voor materiële en immateriële schade", aldus advocaat Christiaan Vingerling.
Agenten arresteerden het drietal woensdagavond met getrokken pistolen op de Proostwetering in Leidsche Rijn. Ze werden verdacht van betrokkenheid bij een mogelijke liquidatie eerder die avond. Kort na de aanhouding werden ze weer vrijgelaten. Ze zijn niet meer verdacht.

PSYCHISCHE SCHADE

Volgens de advocaat hebben de jongens letsel en psychische schade geleden. "De arrestatie is heel heftig voor ze geweest. Een van de jongens heeft kneuzingen." Vingerling zegt ook dat het drietal zonder tekst en uitleg weer is vrijgelaten.
Volgens het OM werden Soufiane (18), Amin (21) en Mohamed (20 opgepakt omdat ze zich verdacht gedroegen. Overigens loopt de echte dader of daders nog steeds vrij rond.

VERKLARING POLITIE

In een reactie laat de politie aan RTV Utrecht weten dat het drietal is opgepakt omdat twee van de drie voldeden aan het signalement van de daders. "Agenten hielden hen met getrokken wapens aan. Dit is een normale procedure als het gaat om verdachten die mogelijk een vuurwapen bij zich hebben."
"De aanhouding is goed gegaan, daar was niks mis mee." Als het drietal gewoon uit de auto was gestapt, dan was de arrestatie volgens de politie heel rustig verlopen. De politie zegt verder het verloop van de arrestatie te gaan evalueren.

Politie over de arrestatie van de drie mannen
Het volledige filmpje dat één van de jongens maakte van de aanhouding.
"Drietal hardhandige arrestatie overweegt aanklacht"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.