Huis van Bartels voorlopig gered door mogelijke aanwezigheid vleermuis

AMERSFOORT - Het Huis van Bartels in Amersfoort kan voorlopig openblijven. De geplande bomenkap waarvoor het buurtinitiatief moest wijken gaat voorlopig niet door omdat er mogelijk vleermuizen in het gebied zitten.
Onlangs werd er een boom met holle ruimtes ontdekt. Dat kan wijzen op de aanwezigheid van vleermuizen. Er moet nu eerst onderzoek gedaan worden en dat kan tot september duren. Tot die tijd wordt er geen boom gekapt.
Woningcorporatie De Alliantie wil woningen bouwen op het terrein van de voormalige boomkwekerij Bartels. Het zou het einde betekenen voor Huis van Bartels, een ontmoetings- en activiteitenplek voor met name senioren en mensen met een niet-westerse achtergrond.
De mensen van het buurtinitiatief verzetten zich tegen de nieuwbouwplannen en zijn daarom naar de rechter gestapt. "Ik vind het heel jammer dat het tot een rechtszaak moet komen", zegt voorzitter van de stichting Riekje Hoffman. Ze hoopt dat ze in de gewonnen tijd druk kan uitoefenen op de Amersfoortse politiek.
Een aantal oppositiepartijen steunt het buurtinitiatief, maar coalitiepartijen PvdA, VVD en ChristenUnie zeggen dat de bouwplannen nu eenmaal al in 2011 zijn toegezegd aan de Alliantie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.