Panda-update: Aankomst panda's live bij RTV Utrecht

RHENEN - In het Chinese Chengdu is een afscheidsceremonie voor Xing Ya en Wu Wen gehouden. Woensdagochtend worden de reuzenpanda's op het vliegtuig gezet. Ze zitten op vlucht KL0892. RTV Utrecht is live bij de aankomst
KLM twitterde vandaag al een foto van luchtvaartmedewerkers die bezig zijn met de voorbereidingen op het speciale transport.
Om 19.05 uur komen de panda's aan op Schiphol. Een speciaal bestickerde vrachtwagen brengt de dieren van Schiphol naar Rhenen.
Vanuit Nederland is zondag al een vliegtuig naar China vertrokken met daarin de directeur van Ouwehands. Ook twee stewardessen uit Rhenen zijn mee, zij mogen de panda's op de terugweg begeleiden.

LIVE

De komst van de panda's is morgenavond live bij RTV Utrecht te volgen. Vanaf 18.45 uur doen onze pandaverslaggevers live verslag op Facebook, Youtube en onze app en website.
In UPandaag zie je de panda's landen op Schiphol en daar zijn ze ook voor het eerst te zien. Na enkele toespraken rijdt de vrachtwagen met de reuzenpanda's naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen waar we ze zullen opwachten.

Panda's zijn klaar voor vertrek vanuit China

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.