Utrechtse villawijk klaagt over schreeuwende kinderen

UTRECHT - Een groep bewoners in de Utrechtse villawijk Rijnsweerd maakt zich druk om een schoolplein in de buurt. De kinderen die er spelen veroorzaken namelijk al jaren geluidsoverlast.
De Daltonschool heeft al voor 80.000 euro aan geluidswerende maatregelen genomen, maar dat is nog niet genoeg volgens de klagende buurtbewoners.
De schooldirecteur zegt op zijn beurt dat er al heel veel is gedaan om de overlast te verminderen. "Ik vind het heel vervelend voor de buren dat ze overlast ervaren. We proberen er alles aan te doen om de overlast te beperken. We hebben diverse maatregelen al genomen. We zijn nog steeds in gesprek maar helaas kan ik de kinderen niet uitzetten", aldus directeur Ronald Goosen.

POLITIEK

De SP bemoeit zich inmiddels ook met de kwestie. Volgens raadslid Tim Schipper moet de gemeente zijn verantwoordelijkheid nemen. Een deel van de maatregelen is door de gemeente betaald, bovendien ligt er een onderzoek dat aantoont dat er te veel lawaai is. Schipper wil graag dat er een nieuwe geluidsmeting komt om te kijken of de klagende bewoners gelijk hebben, dat de maatregelen onvoldoende zijn.
Wethouder Kreijkamp is het daar niet mee eens. Hij geeft aan dat er geen aanvullende maatregelen worden genomen. Volgens Kreijkamp moeten de bewoners en de directeur van de school het onderling met elkaar oplossen.
De klagende bewoners wilden niet reageren, ze zijn bang dat de aandacht voor het probleem de waarde van hun woningen zal laten dalen.

Villawijk klaagt over schreeuwende kinderen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.