Vermiste Mieke Kuijpers ontbreekt op camerabeelden Nijvel

VINKEVEEN/BRUGGE - Een uitgebreide zoekactie in België rond de vermissing van Mieke Kuijpers uit Vinkeveen heeft vandaag niets opgeleverd. Justitie in Brugge laat weten dat het speurwerk in Nijvel na een dag zoeken al volledig afgerond is.
Kuijpers verdween spoorloos in augustus 2014, nadat ze met een vriendin een dagje uit was geweest. Die vriendin beweert dat ze een tussenstop hebben gemaakt in het tankstation langs de snelweg bij Nijvel. Vandaag zette de Belgische politie daar een grootscheeps onderzoek op. Op camerabeelden van het tankstation is die vriendin inderdaad te zien, maar Kuijpers zelf niet.

VERDACHTE

De laatste beelden waarop de vermiste Vinkeveense wel te zien is zijn eerder die dag gemaakt bij een tankshop bij Drongen. Sindsdien is geen enkel teken van leven meer van haar vernomen. De vriendin van Kuijpers heeft al eens een jaar in voorarrest gezeten en geldt nog altijd als verdachte in de zaak.
Kuijpers zelf is ooit veroordeeld voor een huurmoord. Ze had in 2000 haar man Marcel Koorndijk laten doodschieten in hun villa in Vinkeveen. Ze zat een lange celstraf uit. Het parket in België vindt het te vroeg om een verband met die moord te leggen, maar heeft daarover wel contact met het Openbaar Ministerie in Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.