Silvester L. zit weer zonder advocaat

UTRECHT - Silvester L. moet weer op zoek naar een andere advocaat in de rechtszaak rond de dood van Sandra García Geraldino. Na advocaat Jan Boone stopt nu ook advocaat Yehudi Moszkowicz ermee.
Volgens de Utrechter is er sprake van een vertrouwensbreuk en kan hij L. niet meer vertegenwoordigen. Hij is inmiddels de derde advocaat die stopt.

VERTRAGING

Het is niet duidelijk hoeveel vertraging het hoger beroep gaat oplopen. Toen
stopte, kreeg L. maximaal drie maanden om een nieuwe raadsman of -vrouw te vinden.
L. is vorig jaar tot zes jaar cel veroordeeld, nadat het lichaam van zijn ex-partner in een ondiep graf in de buurt van zijn huis werd gevonden. Zelf ontkent hij dat hij de vrouw om het leven heeft gebracht. Ook tijdens het hoger beroep blijft hij dat volhouden.

FAMILIE

De familie zegt dat er voldoende bewijzen zijn dat L. de schuldige is. "Er zijn gekke telefoontjes gepleegd, hij heeft haar voor het laatst gezien. Haar dochtertje heeft verklaard dat haar ouders vaak ruzie hadden en dat ze stompen heeft gehoord." De familie ziet L. dan ook het liefst lang achter de tralies verdwijnen.
García Geraldino verdween eind juli nadat ze uit Spanje naar Nederland was gekomen om met haar ex Silvester L. te praten. Na meerdere zoekacties werd ze uiteindelijk vlak bij het huis van L. gevonden. Ze werd opgegraven in de omgeving van de De Muinck Keizerbrug in Zuilen, nadat ze ruim twee weken vermist was geweest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.