Muziektalenten onderscheiden op Prinses Christina Concours

© RTV Utrecht
NIEUWEGEIN - Drie jonge muzikanten uit de provincie Utrecht zijn in de prijzen gevallen bij de finale van het Prinses Christina Concours. De vakjury kende de 12-jarige Radu Ratering uit Nieuwegein in het Zuiderstrandtheater in Den Haag de eerste prijs in zijn leeftijdscategorie toe voor zijn optreden op de piano.
Ratering won een live-optreden in het radioprogramma 'Spiegelzaal' vanuit het Concertgebouw in Amsterdam en een jaarlidmaatschap van de jongerenvereniging van het Koninklijk Concertgebouworkest.
Twee andere musici kregen de tweede prijs in hun categorie. De 13-jarige violiste Luna van Leeuwen uit Bilthoven hield daar onder meer een masterclass bij een musicus naar eigen keuze aan over. De 12-jarige marimbaspeler Steije Maurer uit Nieuwegein mag naar twee zelf uit te zoeken concerten in een Europese stad.
De afgelopen maanden deden honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Voor de nationale finale werden acht talenten geselecteerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.