Spakenburg neemt maatregelen voor 'relwedstrijd'

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Voetbalclub Spakenburg doet er alles aan om de wedstrijd tegen Kozakken Boys zaterdag rustig te laten verlopen. Bij de vorige wedstrijd tegen TEC gingen fans met elkaar op de vuist.
Bovendien liep de vorige wedstrijd tegen Kozakken Boys helemaal uit de hand. Het bestuur van de Tweede Divisie-club kondigt daarom extra veiligheidsmaatregelen aan.
Zo wordt een uitvak gemaakt waar fans van Kozakken Boys in kunnen zitten. In dat vak kunnen uitsupporters eten en drinken kopen en naar het toilet. Daarvoor hoeven ze het vak niet uit en kunnen ze dus niet in aanraking komen met agressieve Spakenburg-fans.

MEER MAATREGELEN

Verder benadrukt Spakenburg dat mensen het sportpark niet meer op mogen als het startsignaal van de wedstrijd heeft geklonken. Ook zijn rookbommen, ander vuurwerk en confettikanonnen ten strengste verboden.
Afgelopen zaterdag liep het uit de hand in Tiel. Fans van TEC en Spakenburg vochten met elkaar en de politie moest ingrijpen. Voorgaande jaren misdroegen fans van Spakenburg zich ook al eens.

DEGRADATIE

Het duel tegen Kozakken Boys, dat tweede staat, is erg belangrijk voor de Blauwen. Spakenburg staat momenteel vijftiende. Als de club daar blijft staan moet er nacompetitie gespeeld worden en dreigt degradatie naar de Derde Divisie.

Sportverslaggever Bert Kous blikt vooruit op het belangrijke en pikante duel tegen Kozakken Boys.
Interview met Jim Donkers, bestuurslid van SV Spakenburg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.