Pepperspray nodig bij arrestatie vermoedelijke drugsdealer Woerden

WOERDEN - Na een wilde achtervolging met auto's en een politiehelikopter is vrijdagavond in Woerden een 25-jarige vermoedelijke drugsdealer opgepakt. Daarbij moesten agenten pepperspray gebruiken.
De man ging ervandoor toen de politie zijn auto wilde controleren. Tijdens de achtervolging gooide hij spullen op straat en reed hij levensgevaarlijk door Woerden heen. Uiteindelijk lukte het agenten om de man bij de Rembrandtlaan aan te houden.
Die arrestatie was overigens nog niet makkelijk: agenten moesten pepperspray inzetten en de man probeerde bij een voorbijrijdende auto in te stappen. Daarbij kwam hij ten val waarop hij werd opgepakt. De man is eerder met de politie in contact gekomen omdat hij drugs op zak had.
De achtervolging kreeg niet alleen voor de verdachte een prikkelend einde: ook een agent werd geraakt door pepperspray. Een vrouw in de buurt bracht verlichting: zij kwam op haar sokken een teiltje met water brengen zodat de agent zich kon afspoelen. "Letterlijk een held op sokken!" aldus de politie op Facebook.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.