Geen andere rechter in moordzaak Everink

BILTHOVEN - Het wrakingsverzoek dat de advocaat van Mark de J. indiende is afgewezen. De zaak gaat daarom gewoon door zoals gepland. De J. wordt verdacht van de moord op Koen Everink uit Bilthoven.
De zaak tegen Mark de J. begint daarom gewoon maandag. De rechter-commissaris beslist over alle onderzoekswensen in de zaak en daar was advocaat Pieter Hoogendam niet tevreden over. De advocaat van De J. vindt dat de onderzoeken niet compleet zijn. ''Wij hebben stellig de indruk dat de rechter-commissaris niet zo geinteresseerd is in de waarheid en dat de rechter-commissaris de zaak snel wil afdoen. Met alle gevolgen van dien.''

TWEEDE KEER

Het was de tweede keer dat Hoogendam een wrakingsverzoek indiende. Ook de vorige keer werd zijn verzoek afgewezen. De advocaat wilde ook uitstel van de zaak, maar ook daar werd donderdagmiddag geen gehoor aan gegeven. Hoogendam wil dat er meer onderzoeken worden gedaan voordat de rechtszaak tegen zijn cliënt kan beginnen.

DOCHTER

Koen Everink werd op 3 maart 2016 met meerdere messteken om het leven gebracht in zijn huis in Bilthoven. Zijn dochtertje vond zijn lichaam de volgende dag.

Wrakingsverzoek afgewezen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.