Tijdelijk directeur moet rust brengen bij Spoorwegmuseum

UTRECHT - Het Spoorwegmuseum in Utrecht heeft een nieuwe directeur. Dat heeft het Utrechtse museum bevestigd tegen RTV Utrecht. Nicole Kuppens is er vandaag aan de slag gegaan als interim-bestuurder, nadat de vorige directeur moest opstappen. Hij zou onder meer museumgeld voor privéfeestjes hebben gebruikt.
Kuppens was tot voor kort directeur van de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam en daarvoor hoofd exploitatie bij het Stedelijk Museum. Het Spoorwegmuseum zegt blij te zijn met Kuppens. "Zij is iemand die ervaring in het bedrijfsleven heeft en in de culturele sector en dat maakt haar een goede kandidaat."

RUSTIG

De benoeming van Kuppens geldt voor een periode van negen maanden. Daar heeft het museum bewust voor gekozen. "We willen eigenlijk gewoon even rustig zoeken naar een nieuwe directeur. Omdat we ook niet te lang zonder directeur willen zitten, hebben we gekozen voor een interim-directeur."
Begin vorige maand werd de vorige directeur, Martin Foppen, geschorst. Hij zou onder meer wijnleveringen hebben toegekend aan zijn vrouw, die eigenares is van een wijnhandel. Vanuit het museum was er een klokkenluider die vraagtekens zette bij het handelen van de directeur.

ONDERZOEK

Welke andere zaken er precies speelden is nog niet duidelijk. Het onderzoek daarnaar is nog niet helemaal afgerond. "Maar het belangrijkste voor ons is nu dat er iemand is die rust en vertrouwen terugbrengt bij het personeel. Je kunt je voorstellen dat de situatie voor onrust heeft gezorgd. Fijn dus dat er iemand is die nu rust brengt."
De uitkomsten van het onderzoek worden binnenkort verwacht.

Spoorwegmuseum: "Fijn dat er iemand is die nu rust brengt"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.