Druk bij het water; parkeerplaats Henschotermeer is vol

WOUDENBERG - De parkeerplaatsen bij het Henschotermeer staan vol. Volgens de beheerder kan er geen enkele auto meer bij en daarom gingen de hekken al voor 11.00 uur `s ochtends dicht.
Auto's kunnen er echt niet meer op, zegt Mireille Ultee van Recreatie Midden-Nederland. "We zijn vol. We hadden niet verwacht dat we de hekken op dit tijdstip al dicht moesten doen. De parkeerbomen zijn echt dicht, dus met de auto kan je er niet op. Met de fiets ben je natuurlijk welkom."
Door badgasten die toch met de auto naar het Henschotermeer rijden, staat het zaterdagmiddag muurvast op de provinciale weg N224.

DRUK

Ook elders in de regio is het al druk aan de waterkant. Bij het bosbad in Leersum worden verkeersregelaars ingezet om de extreme drukte in goede banen te leiden. Volgens de gemeente Utrechtse Heuvelrug is het beter om de auto te laten staan.
Bij recreatiegebied De Strook in Maarssen gelden nog steeds tijdelijke verkeersmaatregelen. Tot en met morgen is eenrichtingsverkeer op de Nieuweweg ingesteld. Ook hier is het beter op de fiets te komen.

Mireille Ultee van Recreatie Midden-Nederland

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.