Inwoners en eigenaresse De Blauwe Meije zijn strijd om buitenplaats zat

ZEGVELD - Al zeven jaar duurt de juridische strijd om buitenplaats de Blauwe Meije in Zegveld nu al. De eigenaresse en een groep inwoners willen dat er nu eindelijk eens een einde aan komt.
De buitenplaats, met een terras aan het water en een beeldentuin, wil van zonsopgang tot zonsondergang open, maar een buurtbewoner heeft daar bezwaar tegen. Ze stapelt procedure op procedure om een vergunning voor activiteiten op het terrein tegen te houden.

DWARSGEZETEN

"Heel vervelend dat het op deze manier moet gaan", zegt eigenaresse van de Blauwe Meije Rebecca de Boer. "Ik word zo dwarsgezeten. Natuurlijk heb je altijd te maken met tegenstand, maar hier word ik gewoon sip van."
Ook de gemeente Woerden, die veel werk heeft aan de bezwaarschriften tegen de vergunning is er eigenlijk wel klaar mee. Veel geld en manuren zitten er in, maar volgens wethouder Ivo ten Hagen kan het gewoon niet anders. "Waar wij dachten dat het vrij simpel te regelen was met het bestemmingsplan, blijkt dat er keer op keer iets gevonden wordt, door de mensen die hier niet voor zijn, die maken dat het net wat anders gaat dan je voorstelt."

LEF TONEN

Rebecca de Boer vindt dat het allemaal wel wat sneller kan. Ze vraagt zich af of de gemeente het wel goed aanpakt en of er genoeg juridische kennis in het gemeentehuis is om de zaak goed af te handelen. "Je moet soms een stap groter zetten dan je verantwoording is. Je moet lef tonen, doortastend zijn en zeggen: en nu gebeurt het."
Een groep inwoners heeft zich inmiddels achter de Zegveldse ondernemer geschaard. Zij willen voor eens en voor altijd duidelijkheid van de gemeente. Ze vinden dat er gemeenschapsgeld over de balk wordt gegooid. Bovendien willen ze weten of ze straks nog een kop koffie kunnen drinken op het terras van de Blauwe Meije. Er is ook een petitie gestart die inmiddels honderden keren getekend is.

BEPERKT OPEN

Later deze maand doet de Raad van State uitspraak in de zaak rondom de Blauwe Meije. Tot die tijd kan de buitenplaats, beperkt, open blijven.
Het is wel de vraag of het juridische geschil daarmee ook ten einde komt. De Boer is in ieder geval bereid om tot het gaatje te gaan. "Ik verbind mensen hier. Mensen komen tot rust. Ik wil mensen hier ontvangen, laten zien hoe mooi het hier is. Dit is waar ons hart van opengaat."

Klein paradijsje in Zegveld wacht op permanente vergunning

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.