Verdachten mishandelingen Zeist op vrije voeten

ZEIST/DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De twee meisjes uit Driebergen die worden verdacht van twee mishandelingen in Zeist, zijn op vrije voeten. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald. Ze blijven wel verdachten in de zaak.
De rechtbank hield rekening met het feit dat de meiden geen strafblad hebben. Wel zijn er voorwaarden gesteld aan hun vrijlating. Zo mogen ze niet in contact komen met de slachtoffers van de mishandelingen, ook mogen ze geen social media gebruiken.

MISHANDELINGEN

De 16-jarige meiden zouden in mei op twee verschillende avonden op straat een meisje hebben mishandeld. De slachtoffers zijn 14 en 15 jaar oud. Eén van hen belandde zelfs in het ziekenhuis. Filmpjes en foto's van de mishandeling circuleerden op social media. De politie heeft deze week de twee verdachten uit Driebergen aangehouden.
Gisteren ontkenden de meisjes nog dat ze slachtoffers op hun hoofd hebben geschopt. De advocaten van de 16-jarige verdachten ergeren zich aan "de haters op social media" die niet bij de incidenten aanwezig waren, maar wel al een oordeel klaar hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.