Veertig tips in zaak Savannah

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Bij de politie zijn veertig tips binnengekomen van mensen die informatie hebben in de zaak Savannah. Het 14-jarige meisje uit Bunschoten werd zondag dood gevonden.
In Opsporing Verzocht vroeg de politie gisteravond de hulp van kijkers over onder meer de fiets van Savannah Dekker. Die werd gevonden in Hoogland. De zwarte transportfiets van het merk Cortina, met zwart krat voorop, stond op slot en geparkeerd achter een boom. De politie wil weten wanneer en door wie de fiets daar is neergezet.

VERDACHTE

Savannah werd vorige week donderdag als vermist opgegeven. Zondag werd haar lichaam gevonden in het water bij een industrieterrein in Bunschoten. Ze is door een misdrijf omgekomen. Een 16-jarige jongen uit Den Bosch is als verdachte opgepakt.
Volgens het Brabants Dagblad was de 16-jarige verdachte in deze zaak al bijna een jaar niet naar school geweest. Hij was niet bekend bij politie of jeugdzorg.

INZAMELING

De politie
ondertussen voor inzamelingsacties voor de ouders van Savannah. De ouders zijn nergens van op de hoogte en stellen het ophalen van geld niet op prijs, zegt de politie.
Op sociale media schrijven enkele mensen dat zij geld inzamelen namens de familie, maar dat blijkt dus niet te kloppen.
Donderdagavond is een stille tocht voor Savannah.

Verslaggever Kees Hoogendijk over de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.