Duizenden deelnemers stille tocht Savannah in Bunschoten

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Duizenden mensen liepen vanavond mee in een stille tocht ter nagedachtenis van de omgekomen Savannah (14) uit Bunschoten. Voorafgaand aan de tocht hield burgemeester Melis van de Groep een toespraak.
In zijn toespraak zei de burgemeester dat de omstandigheden die leidden tot Savannah's dood het extra zwaar maken voor haar ouders. "Het is voor hen te zwaar om hierbij aanwezig te zijn."
Verder liet hij in zijn toespraak weten dat zij "kracht putten uit ons medeleven en uit de fijne berichten die zij van werkelijk alle kanten kregen". Volgens hem zijn de ouders van Savannah dankbaar voor de organisatie van de stille tocht en de eerdere zoektocht.

FLINKE OPKOMST

De gemeente
een flinke opkomst voor de stille tocht. Op het Kolkplein in Bunschoten verzamelden zich al snel duizenden mensen.
Na de toespraak van de burgemeester waren er twee minuten stilte. Op verschillende plekken in Bunschoten hingen vanmiddag al de vlaggen halfstok, nadat de gemeente daartoe had opgeroepen.

PASSANTENONDERZOEK

Eerder vandaag werd op industrieterrein de Kronkels in Bunschoten-Spakenburg en in Hoogland een passantenonderzoek gedaan rondom de moord. Daarbij werden aan vele voorbijgangers enkele vragen gesteld. De politie heeft in totaal 250 tips gekregen. Concrete tips worden onderzocht, aldus de politie.
Ook werd vandaag bekend dat de jongen die vastzit voor de dood van Savannah nog zeker veertien dagen in hechtenis blijft.
Komende woensdag is de uitvaart van Savannah.

Stille tocht voor 14- jarige Savannah

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.