Soester orgelbouwer voortaan hofleverancier

SOEST - Het Soester familiebedrijf Elbertse Orgelmakers mag zich voortaan hofleverancier noemen. Uit handen van burgemeester Metz kreeg orgelbouwer Hans Elbertse vanmiddag het predicaat Hofleverancier.
Bedrijven mogen alleen het predicaat voeren als ze een belangrijke plaats innemen in de regio en ze minimaal 100 jaar oud zijn. Ze mogen daarna ook een kroontje bij hun logo plaatsen.

TROTS

Burgemeester Metz is ontzettend trots dat na een zware selectieprocedure deze eer de familie Elbertse toekomt, verklaarde hij.
"Met hun prachtige bedrijf en 100 jaar vakmanschap verdienen zij dit predicaat écht! Een klein, lokaal bedrijf met internationale faam en allure. Als burgemeester ben ik er trots op dat wij zo'n mooi en bijzonder bedrijf in onze gemeente hebben", stelt de burgemeester.

JUBILEUM

Vandaag viert Elbertse Orgelmakers zijn 100-jarig jubileum. Verslaggever Robert-Jan Booij bezocht het bedrijf daarom vanmiddag al in Aan Tafel op Radio M Utrecht. "We verwachten veel mensen. We hebben 250 mensen uitgenodigd. Het gaat om ons ivoren jubileum en daar zijn we trots op", vertelde orgelbouwer Hans Elbertse hem.
In het familiebedrijf werken negen mensen. Een van die medewerkers is de zoon van het echtpaar Elbertse dat de familietraditie wil voorzetten. "Jos is ons toekomstperspectief", besluit zijn vader Hans in Aan Tafel.

PIJPORGELS

Elbertse stemt en onderhoudt orgels in binnen- en buitenland. Daarnaast houden ze zich bezig met restauraties en reconstructies van mechanische pijporgels van belangrijke orgelmakers.
In Nederland mogen trouwens ruim 400 bedrijven zich hofleverancier noemen

Verslaggever Robert-Jan Booij in Aan Tafel bij de orgelbouwer in Soest (I)
Verslaggever Robert-Jan Booij in Aan Tafel bij de orgelbouwer in Soest (II)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.