Journalist Leo Fijen uit Maartensdijk krijgt pauselijke onderscheiding

MAARTENSDIJK - Journalist Leo Fijen uit Maartensdijk is vandaag pauselijk onderscheiden. Fijen is in de Utrechtse Catharijnekerk benoemd tot Ridder in de Orde van Sint Gregorius de Grote.
De benoeming is een van de hoogste eretekenen die de katholieke kerk kent. Fijen ontving de onderscheiding zaterdag tijdens de Inspiratiedag van de KRO-NCRV uit handen van bisschop Frans Wiertz van Roermond.
De presentator van het televisieprogramma Geloofsgesprek ontvangt het eerbetoon voor zijn jarenlange inzet voor de katholieke kerk en het doorgeven van het geloof.

KRUISPUNT

Bij het grote publiek werd Fijen vooral bekend als presentator van Kruispunt en een tv-serie over kloosters en als auteur van levensbeschouwelijke boeken.
Sinds vorig jaar is Leo Fijen ook directeur van de katholieke uitgeverij Adveniat in Baarn. Fijen is verder bekend als columnist en schrijver van boeken over religieuze onderwerpen. Ook treedt hij veel in het land op als gastspreker.

ORDE

In zijn vrije tijd is hij al vele jaren als vrijwilliger actief in de plaatselijke parochie in zijn woonplaats Maartensdijk. Fijen is getrouwd, vader van twee kinderen en opa van twee kleinkinderen.
De Orde van de Heilige Gregorius de Grote is ingesteld door paus Gregorius XVI in 1831. De orde wordt verleend aan mensen die zich onderscheiden vanwege opmerkelijke diensten ten aanzien van kerk en maatschappij, ongeacht hun geloofsovertuiging.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.