Ouders vangen kinderen op tijdens onderwijsactie

DE MEERN - Ouders en leerlingen van de Apollo 11-school in De Meern steken actievoerende onderwijzers morgen een hart onder de riem. Basisscholen in heel Nederland protesteren dan om een eerlijker salaris af te dwingen.
De scholen blijven morgen het eerste uur gesloten en 's middags trekken duizenden leraren naar het Malieveld in Den Haag. De ouders in De Meern vangen daarom 's ochtends kinderen op van ouders die moeten werken en geen opvang konden regelen. Ook zorgen ze een uur later voor een warm onthaal voor de leerkrachten, met spandoeken en een rode loper.

MEER GELD

De actie morgen wordt georganiseerd door onderwijsorganisaties de Algemene Onderwijsbond (AOb), de PO-raad en PO in Actie. Ze willen meer geld voor betere salarissen en minder werkdruk in het primair onderwijs. Het verschil in beloning tussen primair en voortgezet onderwijs is bij aan startsalaris al 7 procent en dat verschil wordt alleen maar groter.
Overigens doet Nederland het op Europees niveau niet slecht. Het maximumsalaris voor onderwijzend personeel in het primair onderwijs ligt in de EU op gemiddeld 34.126 euro, in Nederland is dat ruim 40.000 euro, zo blijkt uit cijfers van de Organisatie voor Economische
Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.