Edson Braafheid langer bij FC Utrecht

UTRECHT - Edson Braafheid speelt ook komend seizoen voor FC Utrecht. De 34-jarige verdediger tekende maandag een nieuw eenjarig contract in de Galgenwaard.
Trainer Erik ten Hag laat op de clubsite weten blij te zijn met het aanblijven van Braafheid, die een groot deel van het afgelopen seizoen buitenspel stond als gevolg van een afgescheurde achillespees. "Edson heeft, zoals zo vaak in zijn loopbaan, laten zien over de juiste mentaliteit te beschikken om op dit niveau te acteren. Ondanks zijn ernstige blessure vorig seizoen liet hij zich niet uit het veld slaan en kon hij aan het einde van het seizoen nog een wezenlijke bijdrage leveren aan ons seizoen. Door zijn houding is hij een inspiratie geweest voor de andere spelers, op het veld en in de kleedkamer."
Braafheid keerde vorig seizoen terug bij de club waar hij in 2003 zijn debuut als prof maakte. Na zijn vertrek naar FC Twente, in 2007, speelde hij voor Bayern München, Celtic, Hoffenheim en Lazio Roma. Braafheid kwam tussen 2009 en 2011 tien keer uit voor het Nederlands elftal. In 2010 won hij met Oranje zilver op het WK in Zuid Afrika. In de finale van dat WK kwam hij als invaller in het veld.

Edson Braafheid: "Ik had al veel eerder willen bijtekenen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.